Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Kiedy mogę nazwać się doradcą finansowym?

Napisany przez sunshineh
Cześć, chociaż pochodzę z dziedziny technicznej, chciałbym założyć własną działalność w dziedzinie doradztwa finansowego. Tematy jak inwestycje, fundusze, zamknięte inwestycje są moim hobby od dziesięcioleci i dotychczasowa wiedza pozwoliła mi dotrzymać kroku każdemu doradcy finansowemu (bez względu na to, czy z banku czy niezależny)! Co muszę zrobić, aby móc sprzedawać zamknięte inwestycje i fundusze? Czy wystarczy rejestracja działalności gospodarczej? I jak mogę siebie nazwać wówczas?? Bardzo bym docenił jakąś radę!!

Napisany przez Sergio
Dzień dobry! Nie potrzebujesz do tego wiele. Albo masz dostawcę, u którego niezbędna jest tylko rejestracja działalności gospodarczej, albo musisz dodatkowo posiadać certyfikat zgodności z &34c. Certyfikat zgodności z &34c można łatwo zdobyć, można go zakupić od dostawcy lub bezpośrednio w urzędzie. Interesuję się również zamkniętymi inwestycjami. Czy moglibyśmy się wymienić informacjami? Chciałbym wiedzieć, co masz do zaoferowania.

Napisany przez sunshineh
Cześć, chciałbym jako „wolny” doradca pokazać klientom możliwości, jakie mają do dyspozycji, oraz jakie interesujące inwestycje istnieją (zakres: od opcji zabezpieczenia po zamknięte inwestycje). Robię to już od około 12 lat bardzo skutecznie, a nawet dla całej rodziny. Ma to polegać na tym, że proponuję różne rozwiązania, zwracam uwagę na ryzyka (również ekonomiczne, takie jak inflacja itp.), ale klient sam podejmuje decyzję i dokonuje zakupu. Czy mogę teraz po prostu zaoferować tę usługę doradczą finansową, czy nie?!

Napisany przez Sergio
Więc to, że klient sam decyduje, jest chyba warunkiem koniecznym, w przeciwnym razie musiałbym to zgłosić policji, ale nawet w tym przypadku jest to rekomendacja lub porada, za którą odpowiada doradca. Jak już wspomniałem, wszystko zależy od partnerów biznesowych. Zgłoszenie działalności gospodarczej jako wolny przedstawiciel handlowy powinno być możliwe - można to zrobić w urzędzie miejskim. W dłuższej perspektywie istotne jest również c. Na początku nikt nie zawiesza na Pani ani na Pani poczynań, jeśli zacznie działać bez c. Zaproponowałbym skonsultować się dodatkowo z Izbą Handlową lub odpowiednią instytucją w Państwa okolicy. Jeszcze mi nie powiedziała Pani, co proponuje. Może Pani również napisać mi to prywatnie lub przesłać e-mailem. Naprawdę bardzo jestem zainteresowany. Ach, i zanim zdecyduje się Pani oferować swoje usługi doradcze, powinna Pani ustalić, czy na prowizji czy na honorarium, oraz określić ich wartość (czyli ile chce Pani zarabiać za każdą poradę).

Napisany przez Sergio
Zresztą, mówisz, że od ponad 10 lat skutecznie udzielasz swoich rekomendacji. Pewnie w jakimś stopniu musisz na nich zarabiać... Po prostu ciekawi mnie, co dla ciebie oznacza sukces. Być może tu mogą powstać synergia. Życzę ci w każdym razie powodzenia! Jeśli twoi krewni są zadowoleni z twojej porady, inni na pewno też będą.

Napisany przez sunshineh
Cześć, 1. To relatywne, ile pieniędzy jest dużo i ile jest mało, zależy przede wszystkim od tego, ile się zużywa. 2. Ponadto jestem bardzo ostrożny i zazwyczaj inwestuję raczej niewielkie sumy, dzięki czemu sukces poszczególnych inwestycji mnie usprawiedliwia (zwroty od 8 do 200%). Większe sumy oczywiście inwestuję w inwestycje Private Equity. 3. Tak naprawdę inwestuję praktycznie we wszystko (akcje, ETF-y, opcje, minifutures, waluty, surowce, obligacje krajów o silnej walucie, fundusze hedgingowe, PrivateEquity, nieruchomości, nieruchomości). To, czego unikam, to na przykład certyfikaty (ponieważ nie są specjalnym majątkiem). 4. Istotnym elementem mojej działalności jest rozwijanie własnych systemów handlu automatycznego, ponieważ mam wiele pomysłów, które chcę jeszcze zrealizować (kiedy mam czas). Oprócz tego opracowuję systemy dla innych na platformę Metatrader 4 i 5. W końcu jednak sukces zależy od konkretnej pojedynczej inwestycji, a sukces stanowi ostatecznie kombinacja tych inwestycji zgodnie z nadrzędną strategią! Potrzebna jest wizja przyszłości lub raczej wiedza o zależnościach gospodarczych, prowadząca do możliwie prawdopodobnego scenariusza, od którego można zacząć. W długoterminowym obszarze jestem bardzo skuteczny i dotychczas zdołałem zidentyfikować wszelkie przesadzone trendy, takie jak na początku 2000 roku, na wiosnę 2003 roku, szczyt w 2007 roku, a także dno na początku 2009 roku, i odpowiednio w tych okresach przez cały tydzień informowałem moich braci, rodziców i krewnych poprzez e-maile i zalecenia, bardzo intensywnie zachęcając ich do działania!! Podczas tych ekstremalnych okresów większości osobom bardzo trudno było działać antycyklicznie. Nawet media wszędzie przepowiadały dokładnie przeciwną sytuację. W 2000 roku wszystko miało pójść wspaniale dalej, a w 2003 roku rozbrzmiewało przekonanie, że wszystkie giełdy znowu spadną do poziomu 0. Jednak ja nie dałem się zwieść i sam wyrobiłem sobie własną opinię na temat sytuacji.

Napisany przez Sergio
Wszystko brzmi bardzo dobrze. Również lubię pracować z Private Equity. Interesuje mnie również handel walutami. Jako inwestor (zarządzane rachunki) i day trader. Jakie osiągnięcia osiągnąłeś w dziedzinie handlu walutami? Najbardziej podoba mi się ten wskaźnik sukcesu Forex: średni czas podwojenia. Patrząc na listę Twoich umiejętności i doświadczenie praktyczne, polecam oferowanie usług doradczych na zasadzie opłaty. Dzięki swojej zróżnicowanej wiedzy zawodowej powinieneś &34m zrobić, aby uniknąć problemów prawnych. Powodzenia! Szczerze chciałbym się trochę więcej z Tobą wymienić myśli. Lubię się uczyć, więc być może mimo krótszego doświadczenia będę w stanie również coś zaoferować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata