Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ochraniacz karty

Napisany przez 2cybercrash
Nie wygląda na pozytywne zaskoczenie. Wyraźnie dalej trwają spekulacje finansowe, hazard na instrumentach pochodnych i brak rzeczywistego działania operacyjnego? Brak konkretnych informacji na temat przebiegu działalności operacyjnej. Znowu zwiększono straty. Card Guard/Q3: Nieco lepsze przychody; wyższa strata 17.11.2005 06:53:53, AWP Podstawowe informacje w języku niemieckim Schaffhausen (AWP) - Card Guard AG w trzecim kwartale bieżącego roku obrotowego 2005 osiągnęła skonsolidowane przychody w wysokości 11,68 (poprzedni rok: 11,46) mln USD. Wynik operacyjny EBITDA wyniósł -0,74 (+1,15) mln USD, a wynik na poziomie EBIT wyniósł -1,66 (+0,04) mln USD, jak poinformowała firma w czwartek. Na koniec okresu sprawozdawczego firma odnotowała stratę netto w wysokości 1,90 (poprzedni rok: 0,27) mln USD, gdzie zarówno w przypadku wyniku operacyjnego, jak i wyniku netto uwzględniono koszty z tytułu wynagrodzeń pracowników (zgodnie z zasadami US-GAAP). W tym kwartale wyniosły one 1,33 mln USD. Spółka osiągnęła dodatni przepływ gotówkowy z działalności operacyjnej w kwartale w wysokości 0,81 mln USD. Ponadto spółka zainwestowała kwotę 1,47 mln USD w papiery wartościowe i strukturyzowane produkty w celu zwiększenia ogólnej rentowności aktywów spółki. Na koniec kwartału Card Guard posiada płynne środki pieniężne, papiery wartościowe i strukturyzowane produkty o wartości 21,89 mln USD, podczas gdy na koniec 2004 roku było to 20,01 mln USD. Perspektywy do końca 2005 roku pozostają bez zmian. Card Guard nadal oczekuje stabilnych przychodów ze swoich dotychczasowych dziedzin działalności, czyli usług monitorowania i produktów technologicznych. Patrząc w przyszłość, firma planuje jednak poszerzyć swoją ofertę o inne obszary, takie jak wellness i zarządzanie zdrowiem. uh/ek/gab

Napisany przez ADMCI4
Mam je też od lat na koncie... Prawdopodobnie minie jeszcze wiele lat, zanim zobaczę swoją cenę zakupu w wysokości 8 franków Szwajcarskich

Firma już odnotowała nowy bilans roczny z zyskiem w wysokości 2 mln. jednak kurs nie zareagował, ponieważ wycena nadal jest niezdrowa. Dziś jednak pojawiła się informacja o rzekomo dobrych wynikach za Q1, jeśli to sygnalizuje solidną i trwałą tendencję, można powoli ponownie rozważyć wartość. Jednakże zrzucili tyle bzdur z nieba, że dobrze byłoby, gdyby ostrożny inwestor zachował sceptycyzm. Akcje z mocnym utrzymaniem, wycena fundamentalna nadal otwarta. Pozytywny trend musi być potwierdzony. Kurs dzisiaj wzrósł o 15%, ale w zakresie od 4 do 5 CHF, zaczynając od 100! Zysk w USD i kurs 5 CHF daje PE około 19. Przy kursie 10 byłoby to PE około 40! Informacja: 10:45 RYNEK/Kart Guard poszukiwany po wynikach kwartalnych - bardzo wysokie obroty Nazwa Ostatnia Zmiana CARD GUARD N 4,70 0,58 (14,08%) Zurych (AWP) - Akcje Card Guard AG zyskują we wtorek znacząco na wartości. Izraelska firma medyczna po dłuższym okresie stagnacji wykazała w pierwszym kwartale 2006 roku zysk netto w wysokości 0,55 (w roku poprzednim stratę w wysokości 0,71) mln USD. Zysk brutto wzrósł do 6,89 (5,53) mln USD, a przychody wzrosły do 13,25 (11,86) mln USD. Do godziny 10:30 akcje Card Guard wzrosły o 5,3% do 4,34 CHF, po wzroście o 4,6% poprzedniego dnia. Wolumen handlowy jest stosunkowo duży, dotychczas zostało wymienionych około 75 000 akcji (średni dzienny wolumen to około 11 000 akcji). Rynek ogólny (SPI) notuje równocześnie wzrost o 0,1% do 6330,39 punktów. Zgodnie z komunikatem, dostawca systemów telemedycznych i usług monitorowania w pierwszym kwartale 2006 roku uruchomił zapowiedziany program pilotażowy z systemem PMP4 w Grecji. We współpracy z dużym szpitalem w Atenach oferowane są usługi PMP oparte na sieci dla pacjentów z chorobami serca. Ponadto Card Guard podpisał kolejną umowę na projekt pilotażowy PMP w Azji. ng/mk

Napisany przez beat
CardGuard to jedno z moich grzechów młodości. Nadal leżą - zapisane - na składzie jako przykład odstraszający. ? Już kilkukrotnie opiniowałem CardGuard na forum cash. Oto wyciąg sprzed około 6 miesięcy: nic się nie zmieniło przy cardguard, poza tym, że teraz w wyniku nowych przepisów rachunkowych pojawiają się opcje. Firma działa bardzo solidnie, choć zawsze lekko w obszarze negatywnym. Ale z regularnością! ponadto, jak zawsze, zapowiedzi produktów i umów, które gdzieś przepadały. (wystarczy pomyśleć o wszystkich latach, które minęły od ogłoszenia o własnym telefonie z usługami cardguard, potem zmianie na partnerstwo z samsungiem...) Nie przyjrzałem się dziś historii szczegółowo, ponieważ mam ograniczone zainteresowanie. Ale w przypadku CardGuard wydaje się, że ktoś obudził się. Nagle zauważono, że poza pobieraniem opłat za opcje i wiecznymi zapowiedziami o kolejnych bańkach powietrznych przez lata nic nie osiągnięto. Dziś pojawia się: Projekt tak i tak, zapowiedziany w danym dniu, idzie do przodu. I to dotyczy kilku - chociaż nie rewolucyjnych - projektów. Gdzieś musiał zajść przełom myślowy. Mam jeszcze te karty na walnym zgromadzeniu, może przyszłym tygodniu znów się tam pojawię. Zobaczymy, czy coś się zmieniło. Mam jeszcze w pamięci wrażenia z poprzednich walnych zgromadzeń. Jestem zdezorientowany w tej sprawie. Pozostawię karty na razie, aż będę mógł je wykorzystać jako rekompensatę za podatki. Ich potencjał wzrostu jest w każdym razie ograniczony, ponieważ po tylu latach własnego cienia nie można uciec tak szybko.

Napisany przez Hans
...i Jomed od dawna spoczywa na giełdowym ołtarzu.... :wink:

Napisany przez ADMCI4
Zostanę przy moich, ale nie będę dokupywać więcej Nadal mam stratę 40%

Jeśli zysk netto w pierwszym kwartale będzie odzwierciedlał stały rozwój (co jest bardzo wątpliwe), to przewidywany zysk netto roczny wynosiłby około 2 mln CHF, przy 10 mln akcji oznaczałoby to 0,2 CHF na akcję, co przy kursie 4 do 5 CHF daje wskaźnik P/E w okolicach 20. To nie jest aż tak nierealistyczne, jeśli obiecujące wyniki biznesowe zdobyją trochę przekonywujących argumentów. Załóżmy ambitny cel kursowy 10 CHF, to już bardziej w sferze marzeń. Notowania UBS wciąż informują o wskaźniku P/E na poziomie 5,6, czy to ma jakiekolwiek uzasadnienie?

Napisany przez beat
Pod względem czysto matematycznym podwójna wartość kursu nie jest trudna do osiągnięcia. Jednak Cybercrash był nieco hojny, przeliczając US$ w stosunku 1:1. Może jednak uwzględnia roczny kurs waluty? W przeszłości o liczby w przypadku CardGuarda wnosiły niewiele. Moim zdaniem firma często balansowała na granicy oszustwa inwestycyjnego. Nie uwzględniam tutaj KGV. Chodzi raczej o to, jak wiarygodne są poszczególne rzekome fakty. Oszacowałem stosunek BFV (blah-blah do faktów) i doszedłem do nienaturalnie wysokiej wartości. CardGuard posiada dobry model biznesowy: wprowadź bańkę spekulacyjną na giełdę, kupuj firmy, które dla Ciebie pracują za zysk, a następnie kasuj z tej działalności. Na walnym zgromadzeniu zafunduj akcjonariuszom coś do przegryzienia. :wink:

Napisany przez ADMCI4
dzisiaj znowu + 19%

Napisany przez beat
pascal pisze: dzisiaj znowu + 19%
Jeśli to się tak dalej będzie toczyć, to koniec roku znowu będę na plusie :!:

Napisany przez ADMCI4
I znowu +14%

Dzisiaj osiągnął obrót wynoszący około 30000 sztuk kursu CHF 6. Plus 9,5%, pojedynczy pakiet pozostaje i jest nieruszony.

Napisany przez Hans
cybercrash pisze: Dziś osiągnęliśmy obrót około 30000 sztuk przy kursie 6 CHF. Plus 9,5%, pozostaje i nadal jest małym pakietem.
Mogę również dodać mały pakiet..... 8)

Napisany przez Dany1
Hans pisze: Cytat od cybercrash Dziś osiągnięto obroty w około 30000 sztuk i kurs wzrósł do 6 CHF. Plus 9,5%, mała paczka się utrzymuje. Mogę również dodać małą paczkę..... 8)
...zadzwoń do mnie, gdy będą znowu po 80.--....Cybercrash, jaki jest Twój debiut....(bezczelne pytanie, wiem) ale mam wynalazek, którego już lata temu pozbyłem się na zalecenie lekarza.

Debiut nastąpił wiele lat temu przy sensacyjnym wyniku z niespotykanym wzrostem do 85 CHF. Cel cenowy 10 CHF nie jest nierealistyczny w kontekście nowych wydarzeń. Nie planuję dokupywać. W obecnie beznadziejnej sytuacji na giełdzie interesujące jest, które akcje zachowują się stabilnie. Obecnie nie jest wielu spekulantów na akcje Card-Guard, co może być zaletą w czasach kryzysów politycznych!

Wspomnij pobieżnie, że obecnie poziom kursu wynosi 7 CHF dla kursów od 5+CHF bez specjalnych bodźców medialnych. Nie dokonano dodatkowych zakupów, w przeciwnym razie kursy z pewnością wynosiłyby 2 CHF. Cel kursu około 10 CHF pozostawię bez zmian.

Niesamowite osiągnięcie kursowe przed publikacją danych. Dzisiaj kursy wynoszą 8 CHF! Przy dużym wolumenie ten kurs może nie utrzymać się. Obecnie wartość ta jest prawie nieobecna w portfelach, co stanowi ciekawą dynamikę. A co z danymi fundamentalnymi? Wkrótce pewnie będziemy więcej wiedzieć. Obserwuję rozwój z pewnym sceptycyzmem.

Napisany przez Simona
Niesamowite! Ale pamiętam też dobre czasy tego tytułu. Przerażające. Ale za okazyjną cenę - może być w tym coś. Liczby zobaczymy 17 sierpnia. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
zmiana trendu powinna być osiągnięta, długo nie było ruchu w tytule i tylko złe liczby czy zobaczymy 10 Fr. przed liczbami?

Napisany przez beat
Jestem w tym od lat, chociaż nie znoszę tych kolesi. To mój największy błąd. Jeśli tak dalej pójdzie, to jeszcze osiągnę swoje EP w wysokości 51.50 ?

Napisany przez ADMCI4
Mój EP kosztował wtedy około 36 Fr. ale dokupiłem po 5 Fr (kilka razy)

Napisany przez Hans
beat pisze: Jestem w tym od lat, chociaż nie znoszę tych kolesi. To mój największy błąd. Jeśli tak dalej pójdzie, to może uda mi się osiągnąć mój EP na poziomie 51.50 :lol:
..proponuję wyższy poziom EP.... :roll: :wink:

Napisany przez beat
pascal pisze: moje wne Blume było wtedy około 36 CHF. kupiłem dodatkowo po 5 CHF (kilka razy)
Moje wne było nawet 69 CHF. Kupiłem potem za 29 CHF. Od tamtej pory nie dostają ode mnie nic więcej. :twisted: Najpierw niech pokryją straty i ograniczą trochę opcje.

Napisany przez Hans
E/P zgodnie z notowaniem UBS wynosi 5.79 – nadal jest bardzo tani, kursowo może podwoić się w 2006 roku, jeśli dane będą poprawne KUPUJ

Napisany przez beat
Hans pisze: E/P gemäß UBS-Quote bei 5,79 - to jeszcze tanio, jest tam potencjalnie możliwe podwojenie kursu w 2006 roku, jeśli dane są prawdziwe. SILNY KUP
Według F&W 07 na poziomie 40,4 Zależy to od przewidywanego zysku rocznego. Ale najpierw muszą go osiągnąć. Dotychczas taka sytuacja nigdy nie miała miejsca, poza wynikami z wyraźnie manipulowanych danych, które pochodzą z kilka lat temu. :wink:

Napisany przez Simona
Niech więc mamy nadzieję, że to zrobią, przynajmniej ze względu na wielu inwestorów, którzy tam jeszcze zainwestowali i teraz możliwe, że dokupią. W jakiś sposób ta sprawa musi się ożywić. Nadzieja umiera na koniec. Pozdrowienia, Simona

Reaguje dość gwałtownie, delikatny rynek, po prostu nie jest zbyt liczny. Fundusze/banki prawdopodobnie nie poniżej wartości CHF 10. Ale nadal kilku bardzo sceptycznych inwestorów prywatnych. Dane zostaną następnie skorygowane, za co dziękujemy Simonie za listę terminów, w czwartek, 17 sierpnia, w przyszłym tygodniu.

Napisany przez Simona
Po tym, jak firma :P (specjalnie dla mnie) wyznaczyła prezentację liczb na 17 sierpnia, dzisiaj rano zdobyłem jeszcze małą porcję. Z podziękowaniami dla darczyńcy... Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Po tym, jak tutaj ruszył ostatni sprint, przekazałem swoją dawkę. Dziękuję i życzę powodzenia - może do zobaczenia przy liczbach ponownie. (Dzięki również cybercrash za wskazówkę). Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Wzrost obrotów o 14% to zawsze wzrost. Jednak przy tak niewielkich obrotach nie można tego przeceniać. Wygląda świetnie z zyskiem netto w wysokości 2,32 mln w drugim kwartale 2006 roku. Trzeba przyznać, że 2 mln pochodzi z oczekiwanej zwrotu podatku. Pozostaje nam jednak efektywnie 0,32 mln, prawie tyle samo co w pierwszym kwartale 2006 roku, gdzie było 0,33 mln. Wszystko przy nieco niższych obrotach. Bez tego zwrotu podatku mielibyśmy stagnację. Pytanie: Dlaczego nie było zwrotu podatku w czwartym kwartale 2005 roku i pierwszym kwartale 2006 roku? Jak będzie wyglądał ten w trzecim kwartale 2006 roku itd.? Wiadomo już, że można odliczyć przeszłe straty (w przypadku CardGuard jest tu jeszcze duży, potencjalny zapas), jednak tutaj przy Cardguardzie - jak zwykle - nie wszystko jest całkowicie jasne. Biorąc pod uwagę mocny wzrost kursu w ostatnich tygodniach, spodziewałem się czegoś nowego. Jednak wciąż nie widzę żadnych znaków na horyzoncie.

Nie jestem również zachwycony skomplikowaną prezentacją liczb. W każdym razie oto fakty. Jako prognoza roczna przyjęto liczbę 0. Wygląda na to, że zysk operacyjny wyniesie 0,75 miliona CHF. 2 miliony to prezenty podatkowe z USA, abrakadabra. W USA można również bilansować straty, aby otrzymać prezenty podatkowe? W raporcie mowa jest również o zysku operacyjnym w wysokości 1,5 miliona, który ma być osiągnięty co pół roku? Dla 2007 roku przewidywano łączny zysk w wysokości 1,7 miliona. Przy kursie 10 CHF i około 3 milionach zysku wskaźnik PE wynosi 35, co jest całkiem dobrym wynikiem. Pozwolę mu kontynuować, ale nie kupię nic więcej. Nagle jednak zaczynają sztuczkować z ulgami podatkowymi i bilansowym abrakadabrą i znów wyciągają z kapelusza 5 milionów? Ale znowu trzeba by się zastanowić nad tymi kwotami.

Napisany przez Globalist
To totalna klapa. Biznes CardGuard moim zdaniem to jedna wielka pomyłka. Już prawie dekadę ledwo się utrzymują przy marnej zyskowności. Chodzi im tylko o jedno: O pieniądze głupich inwestorów. :P

Dzisiaj zgłoszenie o zatwierdzeniu przez FDA urządzenia monitorującego zaburzenia rytmu serca. Kurs ponownie powyżej 8.

Czy to się kogoś w ogóle obchodzi? Dziś kurs wynosi 9,5 CHF. Moje docelowe kurs 10 CHF bez określonego terminu wcale nie było nierealistyczne. Warto to jednak zanotować, biorąc pod uwagę cały ten bełkot, jaki oferują bandyci z nierealistycznymi celami kursowymi na różnych papierach wartościowych. Przypomniano o obecnej hojnej wycenie w odniesieniu do fundamentów Card-Guard. Czy od czasu do czasu nie można wycenić kursu z odrobiną fantazji?

Napisany przez Simona
Tak, oczywiście wydaje się już interesujące, kurs jest już prawie na poziomie 10.- Być może zaufanie inwestorów do firmy nadal jest osłabione.- W każdym razie, ktoś kto kupił w piątek, zrobił dobry ruch. Ale co dalej - jestem trochę ostrożna. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Niemniej jednak odważne. Zamykam krótką transakcję między wczoraj a dzisiaj w zakresie od 8.79 do 9.50. Czy już tam wrócić? Pozdrowienia, Simona

Komplement, dobrze ujęte, nawet nie zdałem sobie sprawy, że procentowo tak żywo trzepocze.

Zupełnie potajemnie Card Guard dziś szybko przekroczył psychologiczną granicę 10 CHF. Teraz mogą brać udział także fundusze. Strategia zakupu okazała się słuszna. Nie znam powodów.

Napisany przez beat
cybercrash pisze: Teraz fundusze też mogą brać udział.
Czy są tak szybko zadowoleni? Cytat cybercrasha Strategia zdeponuj była właściwa. Tutaj można było tylko zdeponować lub zlikwidować. Nie dziwi więc, że wszyscy postąpiliśmy tak samo. Historycy za 1000 lat sklasyfikują CardGuard jako bardzo ważną firmę, ponieważ przez długi czas znajdowała się w wielu portfelach inwestycyjnych.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Teraz fundusze mają prawo brać udział.
beat pisze: Czy są tak szybko zadowoleni? To zależy od tego, ile płacą menedżerom funduszy... Cytat z cybercrash Strategia polegająca na zdeponowaniu była słuszna. Przecież mieliśmy tylko dwie opcje: zdeponować lub sprzedać. Nie dziwi więc, że wszyscy postąpiliśmy tak samo. Spójrz na wykres. Przez lata stał w miejscu, to martwe kapitały... Ale przepraszam, ja nie postąpiłem tak samo, hm... jeśli tylko podskoczy tak szybko, jak spadł w 2001 roku... grrr, lepiej nie myśleć...

Napisany przez beat
Oczywiście, przez wszystkie te lata kilkakrotnie zastanawiałem się, czy akcje są warte opłat za prowadzenie konta. Zatrzymałem je tylko ze względu na kompensację zysków podatkowych. Fact: w dół maksymalnie o 10,- zł, w górę open end. Ponadto bracia - na czele zarządu i jednocześnie duzi akcjonariusze - dochodzą do wieku, w którym chcą jeszcze raz zarobić... Ale akcje raczej nie wzrosną tak od razu, jak spadły. Potrzebny byłby świetny produkt i inny zarząd. Lepiej je specjalizować się w wirtualnej rzeczywistości, to świetnie im wychodzi.

Napisany przez beat
Stopniowo staje się to dziwne Nie znalazłem jeszcze powodu tego zjawiska. Pozwólmy mu rosnąć, przecież jeszcze nie osiągnął wysokości cięcia.

Napisany przez Simona
:lol: Przypadkowo też tu zajrzałam. Kiedy znowu pojawią się tutaj liczby? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez fritz
Ta akcja zawsze potrafi zaskoczyć, w 2001 roku kilka razy zyskałem na jej ciągłych wahaniach, zanim nadszedł ogromny upadek, a ja przegapiłem moment wyjścia. W ostatnich latach wartość praktycznie spadła do zera, ale opłaty depozytowe są wysokie. Obecnie nadal mam dwa pakiety, które zakupiłem za 79,30 (!) oraz niedawno za 9,60. Karta Card Guard często działa na przekór trendowi - gdy wszystko rośnie, to ona spada, i odwrotnie. Nie wiem dlaczego. Być może ludzie zaczynają ją kupować dopiero wtedy, gdy nie wiedzą, co jeszcze kupić, albo może to są jakieś gry zarządu.

Napisany przez beat
Blah, blah (liczby) dostarczają 16.11.

Napisany przez Simona
fritz pisze: Ta akcja naprawdę zaskakuje zawsze, w 2001 roku parę razy wygrałem przy jej ciągłym wzroście i spadku, zanim nadeszła wielka katastrofa, a ja przegapiłem okazję do wyjścia. W ostatnich latach wartość praktycznie wynosiła zero, ale są wysokie opłaty depozytowe. W tej chwili nadal mam dwa pakiety, które kupiłem za 79.30 (!) i niedawno za 9.60. Card Guard często działa wbrew trendowi, gdy wszystko rośnie, a ona spada, i na odwrót, dlaczego - nie wiem. Być może ludzie kupują, gdy nie wiedzą, co jeszcze kupić, albo może to są gry zarządu.
Twój pierwszy akapit bardzo mi się spodobał. Należy uczciwie zwrócić uwagę inwestorowi / traderowi na pewne ryzyka czyhające tutaj, ale - nie potrafię znaleźć odpowiednich słów - beat był lepszy. Wzrost z wczoraj na dzisiaj i obecny spadek zachęcają do niebezpiecznej gry. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
beat pisze: Blah, blah (Liczby) przyniosą je dnia 16.11.
Ahh jahh; myślałam, że jest 14.11.2006, dzięki beat. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez fritz
Oczywiście, Card Guard wiąże się z wieloma ryzykami i niespodziankami. Z moich błędów nauczyłem się i teraz zawsze zabezpieczam się Stop Loss. W przyszłości nie powinno już być takich totalnych załamań. Przy okazji kupiłem drugi pakiet, aby w końcu móc sprzedać ten załamany pakiet (kupno: 79,30), opłaty za prowadzenie konta były zbyt duże w stosunku do tej kwoty. Mój pomysł był taki: nie chciałem po prostu sprzedać tej niewielkiej kwoty, ponieważ prowizja byłaby stosunkowo wysoka, więc dokupiłem, aby sprzedać obie transze z zyskiem za drugą (i stratą w pierwszej). Okazało się, że była to błędna koncepcja, przynajmniej w CS Direct Net, to co zostało kupione osobno, musi być sprzedane osobno, dzisiaj nie mogłem po prostu zsumować ilości, ale musiałem sprzedać w dwóch transakcjach. Mimo wszystko, CG pozostaje pod obserwacją.

Napisany przez Dany1
[ To była chyba błędna decyzja, ponieważ przynajmniej w przypadku CS Direct Net to nie działa, to co zostało kupione oddzielnie, musi zostać sprzedane oddzielnie, dzisiaj nie mogłem po prostu połączyć ilości, musiałem sprzedać w dwóch zleceniach. Co proszę? To nie może być prawda! Nie mogę w to uwierzyć, a jeśli tak, to przejdź do e-sider. Numer Valoren zawsze stanowi jedną pozycję w portfelu. Możesz w każdej chwili wprowadzić częściowe sprzedaże lub sprzedać wszystko.

Napisany przez beat
To była pewnie błędna decyzja, ponieważ przynajmniej w przypadku CS Direct Net to nie działa, co zostało kupione oddzielnie, musi być sprzedane oddzielnie, dzisiaj nie mogłem po prostu połączyć ilości, ale musiałem sprzedać w dwóch zleceniach. Nie znam DirectNet. Ale CS może, nie chce i nie będzie robić tego inaczej niż wszystkie inne banki. Jeśli masz 1000 akcji w portfelu i dokupisz 500, w portfelu będzie pokazane 1500, a nie 1000 + 500. Przypuszczam, że jeśli to wygląda tak, jak opisujesz, to akcje znajdują się w 2 różnych portfelach. Nie wyobrażam sobie innej możliwości. To po prostu niemożliwe. Banki wymyślają wiele sposobów, aby coś odciąć, ale to by było strzałem w stopę...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata