Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie opłaty są pobierane przy karcie kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Ostatnio znalazłem kolejną interesującą ofertę karty kredytowej w internecie. Jednak nie było jasno określone, jakie opłaty ostatecznie są związane z korzystaniem z tej karty. Wspomniano o opłacie rocznej, ale na przykład nie wiem, czy nie ma także dodatkowej opłaty za korzystanie z karty za każdym razem. Czy istnieje jakiś wyznacznik czy każde towarzystwo kredytowe może ustalać swoje własne opłaty? Jaka jest zazwyczaj zasada?

Napisany przez 2Bolitho
Korzystanie z karty kredytowej jest bezpłatne. W niektórych przypadkach mogą wystąpić opłaty za używanie karty za granicą. Wypłata gotówki z bankomatu może być również obciążona opłatami. Aha, sprawdź dokładnie. Wszystkie opłaty i ceny muszą być podane/zostać odnalezione.

Napisany przez petethefarmer
Teoretycznie wszystkie ceny powinny być transparentnie wymienione na stronie internetowej. Niemniej jednak niektóre banki lubią to trochę ukryć. Którą ofertę właściwie widziałeś?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, w przypadku płatności euro za pomocą kart kredytowych nie powinno być żadnych opłat. Występują tylko opłaty za waluty obce, a nie opłaty za transakcje zagraniczne. Na przykład: jeśli zamawiasz coś w internecie w Niemczech i płacisz w USD, to poniesiesz opłaty za walutę obcą. Jednak jeśli np. jesteś w Austrii, Francji lub gdziekolwiek indziej i płacisz w euro, to nie będzie to nic kosztowało... nawet jeśli jesteś w Ameryce i sprzedawca pobiera opłatę w euro (np. hotel), to również nic cię to nie kosztuje. Poza tym opłaty za waluty obce wahają się od około 1-2,5%, ale znajdują się także na poziomie 0% Dodatkowo, w zależności od karty kredytowej, opłaty za wypłaty gotówki z bankomatu mogą być dość wysokie. Pozdrawiam, esco

Napisany przez Karo1
Musisz znaleźć wszystkie opłaty i koszty na odpowiedniej stronie internetowej.
Jeśli ich tam nie ma, radzę wybrać innego dostawcę!

Napisany przez Shopaholic
Cześć,

poniższe opłaty mogą wystąpić przy kartach kredytowych:

- Opłata za transakcje zagraniczne (ale nie dotyczy transakcji w euro)
- Opłata za wypłacenie gotówki
- Odsetki od kredytu (gdy spóźnisz się z uregulowaniem rachunku lub dokonasz częściowej spłaty)
- Opłata roczna
- Częściowa opłata za prowadzenie konta, wysyłkę, dodatkowe karty, itp.

Opłaty MUSZĄ być widoczne na stronie internetowej, czasami trzeba długo szukać, co jest dla mnie tak niekomfortowe, że wolę sprawdzić gdzie indziej. W takich przypadkach jestem również bardziej sceptyczny!

Jak nazywa się ta karta kredytowa?

Pozdrowienia, Zakupoholiczka

Napisany przez 2Escorpio

Powinieneś znaleźć wszystkie opłaty i koszty na odpowiedniej stronie internetowej.
Jeśli ich nie ma, radzę wybrać innego dostawcę!

Co za nonsens, przy karcie kredytowej klient nie ponosi żadnego ryzyka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata