Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Aktualizacja

Napisany przez Aggi
Cześć,
jak obiecałem, małe aktualizacje dotyczące konsultacji:
Oferowano 2 warianty: oba ubezpieczenia emerytalne z funduszami inwestycyjnymi z gwarantowanym profit.
Zwroty w obu przypadkach wynoszą między 0% a 9% (zawsze w interwałach 3%).
Gwarantowane udziały w zyskach wynoszą 1,75% z informacją, że wkrótce zostaną one zmniejszone do 0,8%, więc należy szybko zdecydować!
Chodzi o fundusze zarządzane, więc zupełnie bez ryzyka, ale po ponownym zapytaniu przynajmniej minimalne ryzyko!
Oferta od Volkswohl i od Condor, przy czym Volkswohl jest zdecydowanym faworytem. Tutaj mogę zainwestować cały swój kapitał (z poprzedniego ubezpieczenia na życie), co nie jest możliwe w przypadku Condor.

Kategoria / FWR z dodatkami

Środki z umowy, które nie są potrzebne do gwarancji składek (tzw. wolne środki umowy), będą inwestowane w wybrane przez Ciebie fundusze:
Carmignac P 50% (przynoszący w przyzłości około 8% przy niskim ryzyku) lol, wszystko to przez transakcje zabezpieczające, wartości inflacyjne są sprzedawane
Carmignac I 30%
Templeton 20%

Jak duże jest obecnie niepotrzebne saldo umowy ?????????
Niestety, nie mogę udzielić na to pytanie odpowiedzi.

Dalszym rozwiązaniem jest możliwość wykonania dynamicznej wypłaty na końcu okresu trwania (miesięcznie korzystać z wypłat, które co roku się zwiększają)
Przejrzałem to i żadna z 3 wariantów nie zwraca mi całego kapitału (założyłem, że będę żył jeszcze 15 lat po rozpoczęciu emerytury, myślę, że to może być statystyka. Najgorzej jest z wypłatą dynamiczną wynoszącą 2,5%.

W odpowiedzi na to napisałem o § VAG 89 i zapytałem, co teraz na to powie !!??
Wrogo, nie interesuje mnie to, znam to oczywiście ale na serio: to nie może się wydarzyć. Dotąd wydarzyło się to tylko raz, a potem wchodzi w grę Protector Versicherung (mam nadzieję, że to dobrze napisałem).
Więc to wszystko to tylko gorące powietrze, nie ma powodu do paniki, to w końcu bardzo dobre ubezpieczenie, skierowałem wszystkie swoje ubezpieczenia do tej firmy.

No cóż, co można z tego wyciągnąć?
Jedno jest pewne, będzie trudno zainwestować te pieniądze samemu i osiągnąć odpowiednią stopę zwrotu.

Pozdrowienia
Aggi

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Aggi,

oto najpierw wskazówka!

Jeśli chcesz kontynuować temat, powinnaś również pisać tam, gdzie go zaczęłaś. W przeciwnym razie czytelnicy nie będą w stanie wyciągnąć z tego żadnych wniosków.

Oto więc link:

viewtopic.php?t=9524

Wkleję twój post tam.
Gdy znajdę chwilę, odpowiem na niego.

Pozdrowienia,
Mike

Napisany przez dirkwuest3
Kto zarządza właściwie tą platformą? Wpisy od firm powinny zostać usunięte !!!

Napisany przez tequila
Kto właściwie zarządza tym forum?

Na pewno nie ty. W innym przypadku forum byłoby już dawno bankrutem.

Wpisy oferujące usługi komercyjne powinny zostać usunięte !!!

No właśnie. Wtedy musielibyśmy zapewne cały dzień męczyć się z Twoimi nieprzydatnymi komentarzami.

Napisany przez EuroPaule
Cześć szalony trzeci Dirk,

Co jest złego w postach oferentów komercyjnych, zwłaszcza jeśli są jasno oznaczone jako takie?
Zawsze tu otrzymujemy informacje z pierwszej ręki. I ktoś musi mieć niezbędną wiedzę fachową, aby móc odpowiedzieć na pytania zadane tutaj.
Doświadczenie pokazuje, że ci uczestnicy na pewno są uprzejmi, w przeciwieństwie do tego, co udało Ci się osiągnąć w tym krótkim wpisie.

Mój sugestia:
Jeśli Ci się to nie podoba, to znajdź inne forum.

Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata