Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jakie są możliwości dla małych zysków?

Napisany przez kolom
Cześć, właśnie próbuję przemierzyć dżunglę finansową, aby ewentualnie znaleźć potencjalną możliwość inwestycji. Stopniowo tracę orientację wśród wszystkich możliwości i dlatego chciałbym zapytać tutaj, czy ktoś mógłby mi pomóc (lub nawet powiedzieć, że to nie jest możliwe tak, jak myślę). Co do moich oczekiwań: Wreszcie mam stałą umowę o pracę i jestem całkiem zadowolony z mojego dochodu. Właściwie wystarcza (na razie) na wszystko, ale chciałbym mieć dodatkowo około 50-100€ miesięcznie, aby móc sobie na coś pozwolić. Czy jestem zbyt naiwny w moich oczekiwaniach? Wszędzie mówi się, że duży kapitał oznacza duże ryzyko. Ale 50€ nie jest tak dużą kwotą... czyżby jednak zbyt dużą? Jakie są możliwości w tej kwestii? Dziękuję z góry za pomoc

Napisany przez petethefarmer
Czy dobrze rozumiem: masz dochód i chcesz mieć dodatkowo 50-100 EUR z niczego? :-) Gdyby było tak prosto ;-) Teraz jednak poważnie. Masz dostępne kapitał, który chcesz zainwestować? A może po prostu chcesz regularnie oszczędzać (co miesiąc) i zarabiać na tym? Kilka dodatkowych informacji byłoby pomocnych :-)

Napisany przez 2Bolitho
Och teraz rozumiem. 50 euro miesięcznie to 600 euro rocznie. Nieopodatkowane, ponieważ poniżej kwoty stałej. Przy oprocentowaniu 2,5% potrzebujesz 24 000 euro kapitału na koncie oszczędnościowym. Aby utrzymać siłę nabywczą 50 euro/miesiąc, musisz co roku zwiększać ulokowaną kwotę o wskaźnik inflacji. Czyli około 2-3%. W przeciwnym razie sprezentuj swoje osiągnięcia i domagaj się podwyżki. ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata